APK

Dankzij de APK-keuring is het een stuk veiliger geworden op de Europese wegen. Ook het milieu profiteert, want de keuring levert schone en veilige auto’s op, ook als ze iets ouder zijn. Elk autobedrijf van Bosch Car Service heeft zijn eigen APK-keurmeester in dienst. Die ziet er streng op toe dat banden, remmen, verlichting en andere vitale onderdelen geschikt zijn om de weg weer op te kunnen.

 

Zelden afkeuringen, vaak gratis

De APK-keuring bestaat in Nederland sinds 1985. De keuring is zo’n succes omdat 71% van alle keuringen in combinatie met een onderhoudsbeurt worden uitgevoerd. Eventuele gebreken worden daardoor meteen hersteld, waardoor er relatief weinig auto’s worden afgekeurd. Bovendien vindt de keuring dan vaak gratis plaats.

 

Nieuwe regels

Onlangs zijn de APK-regels aangepast. Er wordt nu onderscheid gemaakt tussen benzine en diesel. Ook de datum van de eerste toelating (dus wanneer de auto op kenteken is gezet) is van invloed op de keuringsinterval. In het onderstaande overzicht van de RDW ziet u precies wanneer uw auto weer aan de beurt is.

 

APK_Tabel.jpg

 

Kijk hier wanneer u auto gekeurd moet worden.

 

 

Plan een online afspraak en maak kans op een auto t.w.v. € 10.000,-!

Ook in 2018 maakt u kans op een auto ter waarde van €10.000,- als u een online afspraak plant voor uw APK bij een Bosch Car Service autobedrijf bij u in de buurt. De winnaar ontvangt van Bosch Car Service € 10.000,- voor een auto naar keuze, te besteden bij het Bosch Car Service autobedrijf waar uw afspraak is gepland.